ივერიონი / სახიფათოა თუ არა ქართული ყველი?

სახიფათოა თუ არა ქართული ყველი?

,,მომხმარებელთა ფედერაციის“ ხელმძღვანელმა მანანა კოიძემ მოსახლეობას ყველის შეძენისგან თავის შეკავება სთხოვა.

 

"ჩვენ რამდენიმე ქალაქში შევისყიდეთ 50-მდე ყველი, მათ შორის, ტრადიციული, ქარხნულ ისულგუნი. 50 ნიმუშიდან 30-ში აღმოჩენილია .. კოლიფორმები ანუ ნაწლავის ჯგუფის ტიპის ბაქტერიები და ხუთში  აღმოჩენილია პათოგენი - ოქროსფერი სტაფილოკოკი. სიცხეში ეს პათოგენი გამოყოფს ენტეროტოქსინს, რომელიც 90%-ით აზიანებს მომხმარებლის ჯანმრთელობას და კვებით ინტოქსიკაციას იწვევს", - განაცხადა მადონა კოიძემ. 

 

მისივე თქმით, სტანდარტები ოჯახურ პირობებში დამზადებულმა ყველმაც ვერ დააკმაყოფილა, ხოლო ქარხნული წესით დამზადებული, მაგალითად,  ”სანტეს” ყველი ”სანებო” და ”კარფურის” ყველი ლაბორატორიული შემოწმების დროს სუფთა აღმოჩნდა.

 

28-05-2014, 02:20
უკან დაბრუნება